Credo - Tanulás másképp
Antal Andrea - Lélekerősítő alkotótábor művészeti vezetője - (elérhetőség: 0670 - 338-6421 vagy antalandrea@gmail.com)

"Fontos számomra, hogy bármi, amiben részt vállalok pozitív lelkiséggel megáldott legyen..
Fontos, hogy olyan emberekkel dolgozzak együtt, akiknek fontos a közösség, hisznek abban, hogy a az 1+1=3 ...
Fontos, hogy hiteles ember legyek, és hiteles emberek legyenek körülöttem is.

A lényem két erőteljes vonalból gyúródik össze.
Az egyik az alkotó énem. A kezem alatt, elmélyült állepotban születnek szoknyák , ruhák lányoknak, nőknek, asszonyoknak. Erősítve a magam és a mások női létét egyaránt.

A másik vonal, a gyerekekkel való közös munka, ami tanítás és tanulás is egyben.
Rajzolunk, festünk, nemezelünk, agyagozunk, az eszközök szintjén.
Mivel minden okkal történik az alkotó tevékenységeink sem ok nélküliek.
A foglalkozások, órák szervezésénél figyelembe veszem, hol járunk éppen az évkörben, mi történik a természetben, milyen tevékenységek, illetve, hogy milyen ünnepeink vannak az adott időszakban.

Hiszem én is, hogy gyökerek nélkül elfúj minket a szél. Magyar emberként a szerves magyar műveltség az elsőszámú táptalaj, forrás számomra. Népmeséink, szokásrendünk, hagyományaink.
Továbbá, ami nagyon-nagyon meghatározó, hogy kik vannak az adott foglalkozáson. Az életkori sajátosságok megmutatják mire fókuszáljak, mivel tudom leginkább segíteni az egyéni fejlődésüket.
Azokra a belső képekre támaszkodok, amelyet a világ bármely táján élő gyermek magával hozott a születésekor. Ha a felnőtt alázattal közeledik ehhez a tudáshoz, akkor a gyermek feltárja elöttünk az univerzum törvényeit. Egészséges gyermeki lélek 7 éves koráig csak így rajzol. A belső képei tizenkét éves koráig fenntarthatóak, abből erősödnek. Tizenkét éves koruk körül maguk kezdenek érdeklődni a külvilág formái iránt. Szívesen tárják fel a világ ok-okozati viszonyait is. Ha idő előtt másolásra késztetjük a gyermeket, akkor görcsöt kap, elveszíti a biztonságát, szorongást eredményez.

A közösségben történő alkotáson keresztül megéli a gyermek a sokféleséget, mind az utak, mind a személyiségek területén. Ezáltal az önbizalmuk erősödik, ugyanakkor megtanulják, mások munkáját is elismerni, tisztelni.
Minden csoport más és más. Mindannyiszor gazdagodok."Anyák napjára készültünk:
Egyensúly, napéjegyenlőség 12 évesen: